به گزارش بانگ سروش، تلویزیون فارسی بیبیسی در برنامه ی بررسی وقایع اخیر افغانستان، از نقشه ی آمریکا درخصوص واگذاری خاک افغانستان به طالبان پرده برداشت.
بیبیسی به قدرت رسیدن طالبان را همانند انقلاب ۵۷ میداند
رسانهی پادشاهی بریتانیا ، در تحلیل چرایی تغییر نظام سیاسی افغانستان، به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان را با انقلاب اسلامی ایران در بهمن هزار و سیصد و پنجاه و هفت مقایسه کرد و شباهتها و رویکردهای شبیه به هم این دو اتفاق را مورد بررسی قرار داد.
بیبیسی عملکرد بیست ساله ی دولت های غرب گرای حاکم بر کابل (حامد کرزای و اشرف غنی) را با کارنامه ی پنجاه ساله ی محمد رضا پهلوی و پدرش مقایسه کرد و نتیجه گرفت که هم پهلوی ها در ایران و هم دولتهای تکنوکرات حاکم بر کابل، بی محابا و بدون توجه به حساسیت های فرهنگی، مذهبی و اعتقادی و بافت سنتی حاکم بر فرهنگ این جوامع، تلاش ناشیانه ای در جهت مدرنیزاسیون و تغییر سبک زندگی و آداب فرهنگی و ذائقه ی عمومی مردم کلانشهرها کردند که نهایتا در هر دو کشور با قیام نیروهای مذهبی و براندازی رژیم های غرب گرا انجامید.
در کابل هم نیروهای تندرو مذهبی با کنار زدن دیگران قدرت را قبضه کردند
گزارشگر بیبیسی با تحریف واقعیت ها مدعی شد: اکنون افعانستان نیز به سرنوشت ایران در سال ۱۳۵۷ دچار شده و افراطیون طرفدار اسلام سیاسی در افغانستان حاکم شده اند. همچون چهل سال پیش در ایران که نیروهای تندرو مذهبی پس از فرار شاه با کنار زدن اقشار دیگر قدرت را در ایران قبضه کردند.
بنگاه خبر پراکنی بیبیسی که قریب یک قرن است با سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن اداره می شود، برای کشورهای منطقه اینچنین نسخه پیچید: «اینک جهان متمدن چاره ای ندارد جز اینکه ملت های ایران و افعانستان را از یوغ حکومت های جائر که سنبل استبداد دینی هستند، نجات دهند.»
تحلیلگر بیبیسی فارسی به جوانان ایران و افغانستان توصیه کرد: «نسل جوان تحصیلکرده ی آگاه و روشنفکر ایران و افعانستان هوشیارتر از هر زمان دیگر آماده ی به صحنه آمدن برای تغییر حکومت های به ظاهر دینی شان هستند که بطور مطلق با اصول انسانی و قواعد حقوق بشر بیگانهاند.»
واگذاری قدرت به طالبان هوشمندانه و شروع یک تغییر بزرگ ژئوپولتیک است
بیبیسی در این تحلیل، واگذاری قدرت به طالبان از سوی آمریکا در این برهه ی خاص را، هوشمندانه و درجهت نقشه ی راه آمریکا برای تغییر ژئوپولیتیک خاورمیانه عنوان کرد و نوید داد بزودی دو کشور ایران و افغانستان نیز به جمع کشورهایی خواهند پیوست که آزادی و دموکراسی در آنها حاکم است.
گفتنی است رسانهی رسمی بریتانیا در حالی این ادعا را مطرح کرد که خود مقدمات آمریکا دلایل دیگری را برای خروج به ظاهر سراسیمه از افعانستان عنوان کرده اند.
فریب دیگری در شرف تکوین است
جو بایدن زیرکانه گفته است : دولت سازی در افعانستان ، هدف امریکا نبوده است. ترامپ در حالیکه خود دو سال پیش از ضرورت خروج آمریکا از افغانستان سنن می گفت اینک بایدن را بخاطر خروج از افغانستان با تند ترین تعابیر مورد حمله و سرزنش قرار داد و مدعی شد بایدن با این اشتباه آمریکا را تحقیر کرده است. مایک پنس نیز در اظهاراتی عجیب گفت : خروج از افغانستان، تحقیر آمیزترین فاجعه از زمان بحران گروگانگیری ایران است.
وقایع اخیر ایران را در موقعیتی شبیه زمانی قرار داده است که پس از حمله ی صدام به گوی ، آمریکا، انگلیس و … به عراق حمله کردند و برخی مسئولین ما معتقد بودند باید به کمک صدام بشتابیم و تصور کنید اگر فریب می خوردیم چه بر سر کشور می آوردند. اکنون نیز کافی است طالبان را بر خلاف تصمیم احتمالی جهانی به رسمیت بشناسیم، و بهانهی اجماع جهانی علیه ایران را به دشمن بدهیم./مهدی یمینی/اینک امروز/