اتاق اصناف تهران و پارلمان بخش خصوصی و کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، ضمن حمایت کامل از سیدرضا فاطمیامین وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، وی را بهترین گزینه برای تصدی وزارت صمت برشمردند.
برپایه این خبر، اتاق اصناف تهران طی بیانیهای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی حمایت خود را از سیدرضا فاطمیامین وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که متن این بیانه که به امضای قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران، منتشر شده است، را در زیر میخوانید:
«نمایندگان محترم ملت بزرگ ایران در مجلس شورای اسلامی
احتراماً، با عنایت به اینکه حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای سیدابراهیم رئیسی به فضل پروردگار و با اهتمام ملت قهرمان ایران به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شد و ایشان کابینهای مرکب از وزرای توانمند، متخصص، با تجربه ، سختکوش و کارآزموده را برای جامه عمل پوشاندن به برنامههای آینده خود به مجلس معرفی کردند.
از آنجا که بحث اقتصاد و تولید ملی و رفع مشکلات معیشت خانوادهها از اهم برنامههای رئیسجمهور محبوب و مردمی اعلام شده و همچنین این موضوعات از تأکیدات مقام معظم رهبری هم میباشد برای رسیدن به این اهداف اقتصادی و توسعه صنعت، معدن و تجارت سید رضا فاطمی امین به عنوان وزارت صمت معرفی شده است.
سیدرضا فاطمی امین فردی با تجربه، دارای سوابق موفق در عرصههای مختلف صنعت و اقتصادی بخصوص در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت هستند که به عنوان یک متخصص در عرصه تشکلهای بخش خصوصی و دارای شناخت کافی و وافی با دیدگاههای توسعه محور در عرصههای فوق هستند.
اتاق اصناف تهران ضمن اعلام حمایت از کاندیدای وزارت صمت، سیدرضا فاطمی امین در مجلس شورای اسلامی تاکید میکند، کارنامه موفق و تاثیرگذار مدیریتی وی می تواند گامهای محکم و قابل اعتمادی در ایجاد فضای اقتصادی در حوزه صنعت، معدن و تجارت برای کشور عزیزمان ایران فراهم کند.»
رای مثبت کمیسیون صنایع به فاطمیامین
از سوی دیگر، استوری روحالله ایزدخواه، عضو کمیسیون صنایع مجلس و نماینده تهران، ضمن حمایت کامل از سیدرضا فاطمیامین وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در صفحه شخصیاش در اینستاگرام، نوشت: «کمیسیون صنایع، امروز با اکثریت آرا به آقای فاطمیامین رای مثبت دادند.
پارلمان بخش خصوصی، فاطمیامین را شایسته وزارت صنعت دانست
همچنین طبق اعلام اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، «سیدرضا فاطمیامین» وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم برای وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور در اتاق ایران با هیات رئیسه پارلمان بخش خصوصی دیدار و نظر نمایندگان بخش خصوصی را برای حضور در وزارتخانه بزرگ صنعت، معدن و تجارت جلب کرد. با این حساب نمایندگان پارلمان بخش خصوصی به این وزیر پیشنهادی رای اعتماد دادند.
در این دیدار دبیرکل، معاونان و رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران نیز حضور داشتند و دیدگاههایشان را در حوزههای تخصصی زیرمجموعه خود با وزیر پیشنهادی مطرح ساختند.
«غلامحسین شافعی» رییس اتاق ایران در این دیدار اظهارکرد: معرفی فاطمیامین برای این وزارتخانه کلیدی را باید به فال نیک گرفت زیرا وی پیشتر عضویت هیات نمایندگان اتاق ایران را داشته است و بهطور کامل با دیدگاهها و دغدغههای فعالان اقتصادی در سه حوزه صنایع، معادن و بازرگانی آشنایی دارد.
وی خطاب به وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: عضویت در هیات نمایندگان اتاق ایران و حضور در سازمان بزرگ اقتصادی مثل آستان قدس رضوی به معنای قرابت با بنگاهداری و شناخت از بخش خصوصی است که می تواند در تصمیگیریها و سیاستگذاریها تاثیر مثبت داشته باشد.
رییس اتاق ایران با اشاره به شرایط استثنایی و خاص اقتصادی شکور و مواجهه دولت با چالشها، افزود: شاید این فرصت اقتصادی ما باشد که بخش خصوصی و مردم، دولت و حاکمیت برای نجات و توسعه اقتصاد کشور امکان آزمون و خطا ندارند و باید برای مناسبتر کردن شرایط اقتصاد کشور پای کار بیایند.
وی همچنین تاکید کرد: خواست اتاقهای بازرگانی سراسر کشور پشتیبانی، همراهی و همکاری با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت است.
شافعی اضافه کرد: معرفی فاطمیامین به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت در بین فعالان بخش خصوصی خبری امیدوارکننده بوده و در شرایط موجود با توجه به حساسیت زمان، بخش خصوصی همه توان خود را به کار خواهد گرفت تا اقتصاد کشور در مسیر درستی قرار بگیرد.
رئیس اتاق ایران خاطرنشانکرد: با وجود همه مشکلات، اگر تعامل سازنده بین دولت و بخش خصوصی باشد، میتوان مسائل اقتصادی را به نحو مطلوبتری اداره کرد.
بهگفته وی، باید علم و عمل در هم درآمیخته شود و این همراهی در تدوین و پیاده کردن برنامههای اقتصادی و توسعهای اثربخشتر خواهد بود.
شافعی تصریحکرد: اگر برنامههای این وزارتخانه در کمیسیونهای تخصصی بخش خصوصی هم بررسی شود، بهپ طور حتم در مرحله عمل مشکلات کمتری خواهد داشت و دولت هم میتواند به اهداف خود برسد.
وقت ویژه برای بخش خصوصی
«محمد امیرزاده» نایب رئیس اتاق ایران در این نشست با اشاره به اینکه دسترسی به وزرا بعد از آغاز به کار آنها برای فعالان اقتصادی بسیار دشوار است، خواستار آن شد تا وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت پس از رسیدن به وزارت، وقت مستمر و منظمی را برای دیدار با کمیسیونها و بخشهای مختلف اتاق داشته باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: یکی از موانع اصلی در وزارت صنعت، معدن و تجارت، مدیریت ساخت داخل در این وزارتخانه است که به اصلاحات اساسی نیاز دارد.
نایب رئیس اتاق ایران ادامهداد: نکته دیگر لزوم توجه به کارهای علمی و تحقیقاتی در این وزارتخانه است که تجربه نشان داده در بعضی موارد در این وزارتخانه برای سوله و زمین بیشتر از انجام کارهای پژوهشی و علمی اهمیت قائل میشوند و این رویکرد نیازمند اصلاح است.
ضرورت ایجاد ارتباط نزدیک بین دولت و بخش خصوصی
در ادامه نشست، «علاء میرمحمدصادقی» عضو باسابقه اتاق ایران گفت: موجب خوشنودی است که وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت حوزه صنعت و اقتصاد را از نزدیک میشناسد.
وی افزود: از همان ابتدا که با فرمان حضرت امام (ره) به اتاق بازرگانی آمدهایم، همواره به ارتباط نزدیک دولت با بخش خصوصی در حل مشکلات اقتصادی کشور تاکید کردهایم و اگر خلاف این رویه اتفاق بیفتد، دود ناهماهنگیها و مشکلات اقتصادی به چشم مردم خواهد رفت.
عضو باسابقه اتاق ایران ادامهداد: زمان مرحوم مصدق، دکتر اردلان وزیر دارایی بود و وقتی در اتاق بازرگانی اعلام کرد که خزانه دولت خالی است، بخش خصوصی از هیچ کمکی به دولت دریغ نکرد. بخش خصوصی در هر موقعیت سختی در کنار مردم، جامعه و دولت بوده است و امیدواریم این دوستیها و ارتباطها در جهت حل مشکلات اقتصادی ادامه داشته باشد.
وی تاکید کرد: حضور مستمر وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع فعالان بخش خصوصی باعث میشود وزیر از مشکلات جامعه، مردم و معیشت و البته کسبوکار آنها آگاه شود و برای حل این مشکلات با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی راهکار ارائه کند.
اجرای برنامه نیاز به همکاری سایر دستگاهها دارد
«حسین سلاحورزی» نایب رئیس اتاق ایران درباره برنامه پیشنهادی فاطمی امین گفت: اگرچه به نظر میرسد برنامه مدون و خوبی برای اداره وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر گرفتهاید اما مهمترین تهدیدی که متوجه این برنامه است، مقاومتها یا عدم همراهیهای بین بخشی است.
وی ادامهداد: در حالی که در این برنامه تاکید زیادی بر موضوع افزایش توان تولید شده، اما به نظر میرسد هم فضای کسب و کار و هم موضوع مجوزها بهخصوص در خود وزارت صنعت با چالشهای جدی مواجه است.
نایب رئیس اتاق ایران اضافهکرد: همینطور در بحث تامین مالی بهویژه در بخشهایی از برنامه که بر بنگاههای توسعهگر اشاره شده، به نظر میرسد لازم است برنامه جدی وجود داشته باشد تا این سرمایه از بورس تامین شود، همچنین نکته دیگر هم به موضوع زنجیره ارزش و راهاندازی این زنجیره باز میگردد که بتوان از ظرفیت آن استفاده کرد.
ضربه به تولید با ورود به موضوع قیمتگذاری
«مسعود خوانساری» نایبرییس اتاق ایران نیز در این نشست گفت: نخستین مشکل وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که از بههم چسبیدن چندین وزارتخانه تشکیل شده ولی هنوز این وزارتخانهها به معنای واقعی با هم ادغام نشدهاند، درحالی که هدف اصلی از ادغام، رفع همپوشانی این حوزهها با همدیگر بود.
وی افزود: موضوع بعدی بروکراسیهایی اداری است، اگر هدفگذاری مشخصی وجود نداشته باشد، این بروکراسیها مانع اصلی خواهد بود.
خوانساری گفت: بهطوز قطع مجموعه دولت به دنبال حل مساله تورم است و برای همین به موضوع قیمتگذاری ورود میکند و تولید از این منظر ضربه میخورد.
وی بیانداشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشترین ارتباط را با اقتصاد دارد، خواست ما این است که قبل از تصمیم درباره حوزههای مختلف با اتاق بازرگانی هم مشورت شود اما در نهایت هر تصمیمی خواستید، گرفته شود، زیرا اگر مشورت با تشکلها و متخصصهای هر حوزه تبدیل به رویه شود، بهطور حتم اثرگذار خواهد بود.