به گزارش پایگاه خبری «بانگ سروش»؛ حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: وزارت بهداشت و درمان گزارشی از آمادگی این وزارتخانه اعلام کرد که ۱۲۰۰ مرکز در سراسر کشور آماده هستند تا افرادی که مایل هستند یا لازم است نمونهگیری از آنها انجام شود، به این مراکز مراجعه کنند. همچنین ۱۷ هزار و ۵۰۰ خانه بهداشت در سراسر کشور آماده ارائه اقدامات بهداشتی هستند که همه آنها افتخارات بزرگی برای کشور است.
وی افزود: از لحاظ علمی و تحقیقاتی تاکنون دستاوردهای بسیار خوبی داشتهایم و تاکنون ۱۹۹۲ بیمار در زمینه ویروس کرونا مورد تحقیق و بررسی قرار گرفتند. همه این موارد نشان میدهد نه تنها در مقام عمل از سوی کادر درمانی صورت گرفته بلکه در زمینه علمی و تحقیقاتی نیز با توجه به اینکه ایران در سطح پانزدهم در رتبه علمی در جهان است کارهای بسیار خوبی صورت گرفته است.
رئیس جمهور با اشاره به جایگاه حوزه بهداشت و درمان ایران در سطح جهان، اظهار کرد: امروز حتی پیچیدهترین عملهای جراحی مانند پیوند اعضا در کشورمان صورت میگیرد که از افتخارات حوزه بهداشت و درمان ایران است. در موضوع کووید ۱۹ نیز با همین تلاش و امکانات موجود بخش بهداشت، فعالیتهای خوبی انجام داده و به تجهیز بیمارستانها پرداختند اینکه هزار سیتیاسکن و آیسییو در این مدت ۳-۴ ماهه آماده شده و همچنین ۴۰ سیتیاسکن جدید برای بیمارستانها تهیه شده نشان میدهد در حین مقابله با ویروس کرونا و درمان بیماران تجهیز بیمارستانها نیز به خوبی پیش میرود که جا دارد از مدافعان پرتلاش میدان سلامت تشکر کنیم.
اپیدمی کرونا طولانی مدت است
وی با تاکید بر اینکه اپیدمی کرونا طولانی مدت است، افزود: مردم باید بدانند یک پایان مشخص و روشنی برای این اپیدمی هنوز وجود ندارد تا زمانیکه بتوانیم به یک واکسن مورد تایید و در دسترس دست یابیم، ممکن است زمان طولانی را پیش رو داشته باشیم. به همین دلیل در ذهن مردم این نباشد که امروز اصول بهداشتی را رعایت کنند اما فکر کنند تا ۱۵ روز دیگر این بیماری تمام شده است. این تصور در شرایط فعلی باید از ذهن مردم ما حذف شود.
روحانی ادامه داد: ما به طور دقیق نمیدانیم پایان این اپیدمی چه زمانی است و تا کی ادامه خواهد داشت. بنابراین دستورالعملهای بهداشتی باید برای مدت طولانی توسط مردم رعایت شود.
یک عروسی، عامل انتشار کرونا!
وی در ادامه با اشاره به دلیل شیوع ویروس کرونا در برخی مناطق کم خطر، تصریح کرد: در جلسه امروز وزیر بهداشت گزارشی ارائه دادند که بر اساس آن منشاء پیک اپیدمی در یک منطقه مراسم عروسی بوده است یعنی جامعه، جامعه بیمشکلی بوده اما یک عروسی برگزار شده و پشت سر آن مشکلات فراوانی برای مردم و کادر درمانی به وجود آمده و خسارات فراوانی برای اقتصاد و فرهنگ کشور در بر داشته است.
رئیس جمهور خطاب به مردم، تصریح کرد: از مردم میخواهم توجه داشته باشند آنچه برای آینده مدنظر قرار میدهند برای یک هفته یا یکماه پیشرو نباشد. حداقل چند ماه آینده را مدنظر قرار بدهند. مردم لااقل باید تا پایان سال اصول بهداشتی را رعایت کنند تا ببینیم چه میشود.
هیچکس نمیتواند بگوید، ویروس کرونا ضعیف شده
وی با بیان اینکه هر چه پیش می رویم ابعاد شیوع ویروس کرونا برای ما آشکارتر میشود، افزود: در آن اوایل یک امید کاذبی ایجاد شده بود که با گرم شدن هوا دیگر خبری از ویروس نیست اما دیدیم این امید درست نبود و هوا گرم شد و گرمای هوا تاثیری روی این ویروس نداشت. یا اینکه مدتی شایعه شد که این ویروس به تدریج ضعیف می شود اما دیدیم این چنین نیست و از لحاظ علمی هیچ کس نمیتواند بگوید این ویروس ضعیف شده است.
روحانی با بیان اینکه ما نمیتوانیم به یک امید کاذب و واهی که متخصصان آن را تایید نمیکنند، تکیه کنیم، اظهار کرد: در این شرایط چارهای نداریم و راه دومی هم نداریم. ما باید کار کنیم؛ باید کارخانه فعال باشند، مغازههای ما باز باشند و رفت و آمدها در حد ضرورت ادامه یابد. در مقابل باید مقابله با این ویروس همچنان ادامه یابد.
نباید مردم را مضطرب کرده و وادار به وسواس کنیم
وی ادامه داد: اگر میزان بیمار ما در شهری ۵۰ درصد توان ما باشد، جای نگرانی ندارد و ما طبق روال پیش می رویم. به هم ریختن جامعه خطرناک است. ما هر قدمی که برمیداریم باید احتیاط کنیم و محاسبه انجام دهیم ولی نباید مردم را مضطرب کرده و وادار به وسواس کنیم.
رئیس جمهور همچنین گفت: در جامعه ما همه در برابر کووید ۱۹ یکسان نیستند. فردی جوان است، بیماری زمینه ای ندارد و بدن او سالم است و چاق هم نیست و او راحت تر می تواند با بیماری مقابله کند. اما یک عده هستند که یا بیماری زمینه ای دارند و یا مسن هستند. ، این دو گروه کسانی هستند که ما باید بیشتر مراقب آنها باشیم.