به گزارش پایگاه خبری “بانگ سروش“، حسن روحانی با بیان اینکه همه کشورها در کنار هم با یک رقابت شدید برای سلطه بر کرونا ویروس، یافتن درمان و کوتاه کردن دوران بیماری و مهمتر از آن، برای پیشگیری از شیوع این بیماری هستند، ، اظهار کرد: همه کشورها در این مسیر در حال تلاش هستند که در این میان، عده‌ای موفق‌تر بودند و پایان کار است که نمره‌ها معلوم می‌شود، باید به پاییز برسیم تا جوجه‌ها را بشماریم و ببینیم پایان کار به کجا می‌رسد.

وی ادامه داد: آنچه ما در خصوص ایران می‌توانیم بگوییم، این است که مهارت کادر درمانی ما و تسلط آنها بر کار، روز به روز بیشتر شده است. امروز پزشکان، پرستاران و کادر درمانی ما به مراتب از اوایل ماه‌های فروردین یا اسفند، تسلط، آشنایی و مهارت بیشتری برای مقابله با این ویروس دارند که این یک امتیاز بزرگی است. در کنار کار و تلاش، خلوص نیت، فداکاری، وطن‌پرستی، وطن‌دوستی، ایثار در راه‌ خداوند و قرار داشتن در ماه‌های معنویت رجب و شعبان، دست به دست هم داده و شما امروز می‌بینید که پزشکان و پرستاران ما با تمام توان در حال تلاش و مقابله با این ویروس هستند.

رئیس‌جمهور با اشاره به همکاری مردم برای مقابله با ویروس کرونا در کاهش سفرهای نوروزی اظهار کرد: مردم ما همکاری بسیاری داشتند. آمار نشان می‌دهد که در هفته اول فروردین که از مردم خواسته شده بود سفرها را کم کنند، مردم به این درخواست پاسخ بسیار خوبی دادند و آمار نشان می‌دهد که مسافرت با اتوبوس ۸۰ درصد، مسافرت با قطار ۹۶ درصد، مسافرت با هواپیما ۸۳ درصد، سفر دریایی ۹۸ درصد و تردد جاده‌ای ۶۳ درصد کاهش داشته‌اند؛ این نشان‌دهنده هوشیاری مردم ما است و مشخص می‌کند که مردم در این مسیر با ما همدلی و همیاری کرده‌اند.

می‌توانیم بزودی ماسک صادر کنیم

وی با بیان اینکه مردم ما به ندای کادر درمانی و دولت پاسخ مثبت دادند، خاطرنشان کرد: تأمین تجهیزات نکته سوم بود. چرا روزهای اول پرستاران و پزشکان نگران بوده و در معرض خطر بودند؟ چون تجهیزات ما کامل نبود.  ماسک مورد نیاز و کافی نبود. لباس مورد نیاز آنها به اندازه کافی نبود. شاید در بعضی بیمارستان‌ها، دستگاه تنفسی مناسب نبود، حتی مواد ضدعفونی کننده به اندازه کافی تولید نمی‌شد.

روحانی همچنین تصریح کرد: یک جهاد عظیم و مستمری در کشور آغاز شد. بخش دولتی، خصوصی و عمومی غیر دولتی همگی پای کار آمدند. ما در زمینه تولید مواد ضدعفونی کننده، شوینده و بهداشتی نه تنها نیاز داخلی خود را تأمین می کنیم بلکه قدرت صادرات نیز داریم. حتی در زمینه تولید ماسک نیز امیدوار هستم در آینده به نقطه‌ای برسیم که بتوانیم صادر کننده باشیم.

وی با بیان این موضوع که علی رغم اینکه نیازهای داخلی ما زیاد است می‌توانیم در زمینه صادرات کیت تشخیص بیماری فعال باشیم، یادآور شد: بسیار مهم بود در روزهای سخت کرونا همه پای کار بودند. باید از همه دستگاه های اجرایی کشور، نیروهای مسلح، بخش خصوصی تشکر کنم که در روزهای سخت اسفندماه و روزهای ابتدای فروردین که روزهای پیک کرونا بود، پای کار آمدند. اگر این فعالیت ها انجام نمی شد، نیازهای مردم قابل رفع نبود.

 بازگشایی‌ تدریجی ضرورت کشور بود/ عده‌ای کاسب کرونا هستند

بعضی‌ها کاسب کرونا هستند

رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهارات خود تاکید کرد: گروه کوچکی همیشه کاسب هستند. روز تحریم، کاسب تحریم و روز کرونا کاسب کرونا هستند. افکار کودکانه ای در ذهن اقلیت کوچکی وجود دارد که خط خود را از بیرون می گیرد و بلندگو هستند که حرف بیگانگان را تکرار می کنند. راجع به آرمان، درمان، پیشرفت کشور، کارآمدی نظام تردید وارد می کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: این افراد صبح تا شب در فضای مجازی و غیرمجازی در حال وسوسه هستند و همه جا دنبال این هستند که مردم را به اضطراب و عدم اعتماد دعوت کنند. هیچ دارویی برای کرونا بالاتر از اعتماد و روحیه مردم نیست. اگر روحیه، اعتماد و نشاط مردم بالا باشد، این ویروس کمتر اثر می کند. تاریکی، ناامنی و آینده به هم ریخته و نامطمئن تأثیر این ویروس را افزایش می دهد.

وی افزود: بعضی ها فکر نکنند اگر در مبارزه با کرونا موفق شدیم، به معنای موفقیت دولت است. بعضی ها دست پاچه شدند اما بدانید این موفقیت اول برای ملت و بعد برای دولت است. اگر عملکرد موفقی در برابر این ویروس داشتیم به معنای موفقیت ملت و کادر درمان ما است.

معلوم نیست چه زمانی کرونا تمام می‌شود

رئیس جمهور با اشاره به موفقیت نسبی ملت در برابر این بیماری تصریح کرد: اگر فکر کنیم کار تمام شده و این قدم های پایانی است، حتماً ضرر کرده‌ایم و ممکن است تمام زحمات گذشته در یک آن از بین برود.

وی با بیان اینکه منکر این است که ما پروتکل های بهداشتی را زیر پا بگذاریم، افزود: منکر این است که فکر کنیم شرایط، شرایط قبل از کرونا است، نه، ما هنوز در شرایط کرونا هستیم. خدمت مردم عزیز عرض می‌کنم تا امروز هنوز هیچ دانشمند، مرکز درمانی، مرکز بهداشتی و سازمان بین‌المللی نتوانسته است پیش‌بینی کند که بشر چه زمانی از کرونا خلاص می‌شود. اگر می‌شد پیش‌بینی کرد خیلی خوب بود. قابل پیش‌بینی نیست. این ویروس ناشناخته است و بشر با آن آشنا نیست. امروز یک تصمیم می گیرند و فردا تغییر می دهند، یک دستور العمل در سطح جهان صادر می کنند فردا یک دستورالعمل دیگر.

روحانی همچنین گفت: این تغییرات به دلیل این است که هنوز در حال سعی و خطا در برخی امور هستند. هنوز به دنبال تغییر و دستیابی به دستورالعمل های روشن و مسلم هستند زیرا ممکن است این بیماری یک ماه، دو ماه و تا پایان سال باشد و برای ما روشن نیست. تا زمانی که بشر به یک درمان قطعی برای این بیماری یا یک واکسن مطمئن نرسد این شرایط وجود دارد. پس تا ماه های آینده و روشن شدن مسأله و قطعی شدن آن، زندگی ما باید زندگی در فضای کرونا باشد و همه احتیاط های لازم را انجام دهیم. در کارهایی که تا امروز شروع کردیم هم احتیاط کردیم و هم تدریج را مراعات کردیم و هم اصول علمی و بهداشتی را همیشه مدنظر قرار دادیم.