محمدجواد ابطحی عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در مورد علل شکل‌گیری فساد در میان نمایندگان مجلس دهم گفت: دولت یازدهم و دوازدهم نمایندگان مجلس را مشغول به کارهایی غیر از نمایندگی کرد تا نمایندگان نتوانند به وظایف نظارتی خود عمل کنند.

وی ادامه داد: نمایندگان برای حل مشکلات شرکت‌ها و کارخانجات مختلف به دولت و مسئولان اجرایی نامه می‌نوشتند، این کار در دراز مدت فسادزا است.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وظیفه نمایندگان کارچاق‌کنی نیست، اظهار کرد: مردم از نمایندگان توقعات زیادی دارند و خواستار حل مشکلات خود در دستگاه‌های اجرایی از طریق نمایندگان هستند. همین امر موجب شده است برخی نمایندگان باور کنند که حاکم بلامنازع هستند.

وی، فساد اقتصادی نمایندگان را خیانت به رأی مردم خواند و گفت: نمایندگان مجلس قسم خورده‌اند که پاسدار قانون اساسی و حقوق مردم باشند، نمایندگانی که دست به فساد اقتصادی می‌زنند از قسم خود عدول کرده‌اند.

ابطحی در خصوص عدم تخصص نمایندگان عضو در کمیسیون‌های تخصصی مجلس گفت: عدم تخصص نمایندگان موجب فساد اقتصادی نیست بلکه عدم تعهد برخی از نمایندگان عامل اصلی فساد است. عدم تخصص اعضای کمیسیون‌های تخصصی مجلس موجب می‌شود طرح‌ها و لوایح ارائه شده از سوی کمیسیون‌ها ضعیف باشد.

وی ورود نمایندگان وکیل‌الدوله به خانه ملت را عامل فساد خواند و اظهار کرد: به علت حضور نمایندگان وکیل‌الدوله در مجلس نظارت‌ها تعطیل شده و لوایح مورد نظر دولت به تصویب می‌رسد و در ازای همکاری این وکیل‌الدوله‌ها با قوه مجریه، مدیران اجرایی در حوزه‌های انتخابیه هوای نمایندگان همراه دولت را دارند.

عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس افزود: زمانی که نمایندگان با وزرا و مدیران دولتی لابی داشته باشند رانت‌های اقتصادی و اطلاعاتی بدست می‌آوردند که فسادزاست و در شکل‌گیری فسادهای اقتصادی مؤثر است.