دکتر سعید صلحی، مدیر یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و مجری طرح «پلاکهای هوشمند خودروی همیار پلیس» در این خصوص اظهار کرد: ما در صدد آمدیم که پلاک های خودرو را با یک تراشه الکترونیکی هوشمند کنیم که تخلفات را در کمتر از چند ثانیه به پلیس اطلاع دهد.
وی افزود: پلاک خودروی همیار پلیس وسیله ای است در زمینه فنی الکترونیک که طبق تعریف همیار پلیس وظیفه دارد در صورت مشاهده تخلفات حادثه ساز، موارد تخلف را به رانندگان وسایل نقلیه ای که سرنشین آن هست، تذکر دهد.
مدیر این شرکت دانش بنیان ادامه داد: محدوده فعالیت همیار پلیس وسایل نقلیه شخصی و عمومی در سفرهای درون و برون شهری است؛ زیرا طبق آمار اکثر خودروها تک سرنشین هستند.
وی با بیان اینکه این دستگاه می تواند بدون صرف هزینه های بالا و جاگیر نبودن، جایگزین مناسبی برای یک ربات انسان نمای الکترونیک همیار پلیس باشد، تاکید کرد: از این رو برای رفع این محدودیت ها در این اختراع پلاک خودرو تمام الکترونیک دارای سیم کارت که آپشن های مختلفی را به وسیله ارسال اطلاعات از طریق سیم کارت در اختیار پلیس قرار می دهد، طراحی کردیم.
صلحی با بیان اینکه این پلاک های هوشمند دارای سنسور تشخیص سرعت غیر مجاز نیز هستند، گفت: سنسور تشخیص ورود و خروج به منطقه ممنوعه، شکار ممنوع یا محدوده طرح ترافیکی و مناطق آزاد، سنسور اعلان قاچاق و حمل، ورود و خروج غیر قانونی خودرو در مناطق آزاد، سنسور تشخیص دستکاری پلاک خودرو و اعلان با اس ام اس به مرکز پلیس در این پلاک ها تعبیه شده است.
وی ادامه داد: با استفاده از این پلاک هوشمند، امکان متوقف کردن خودرو از مرکز پلیس راهور در مورد خودروهای سرقتی و مشکوک و یا دارای دستور قضایی توقیف، وجود دارد.
مدیر این شرکت دانش بنیان با تاکید بر اینکه متوقف کردن خودروهای متواری از دست پلیس، بدون نیاز به شلیک گلوله به خودرو به کمک تفنگ لیزری و پلاک هوشمند امکان پذیر است، خاطر نشان کرد: اعلام موقعیت جغرافیایی واژگونی و تصادف خودرو، امکان کنترل لجستیک تریلی های ترانزیتی از بدو ورود تا خروج از مرز، قابلیت الحاق سایر سنسورهای مورد نیاز پلیس از دیگر قابلیت های این پلاک هوشمند به شمار می رود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: این پلاک هوشمند الکترونیک با تشخیص سرعت لحظه ای خودرو در صورت مغایرت با سرعت مجاز تعریف شده ، علاوه بر ارسال پیامک به راننده، به پلیس نیز هشدار می دهد.
صلحی ادامه داد: در مواردی که خودروها به دستور ایست پلیس توجه نمی کنند و پلیس نیاز به متوقف کردن خودرو دارد، این کار از راه دور بدون نیاز به شلیک گلوله، با کمک تفنگ لیزری و تاباندن لیزر به پلاک، صورت می گیرد.
وی با اشاره به دیگر مزیت این پلاک هوشمند گفت: در صورت واژگونی و تصادف خودرو، سنسورهای پلاک هوشمند با تشخیص فوری و ارسال پیام کمک به همراه، مختصات جغرافیایی حادثه را به مرکز امداد و اورژانس و پلیس اعلام می کند و باعث تسریع در نجات مصدومین سوانح جاده ای می شود.
این محقق در پایان گفت: با استفاده از این پلاک، امکان توقیف خودروهای فاقد معاینه فنی نیز وجود دارد.