بانگ سروش؛ دیدار ایران و کامبوج در هفته سوم رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و ۲۰۲۳ چین در شرایطی آغاز شد که حضور بانوان در ورزشگاه آزادی و اخباری که در این زمینه طی روزهای اخیر منتشر شده بود، این مسابقه را به صورت ویژه تحت تاثیر قرار داده بود. در مورد مسائل فنی این مسابقه چیزی جز برتری مطلق شاگردان ویلموتس نمی‌توان گفت.

آنها در شرایطی با چهارده گل موفق به شکست کامبوج شدند که این تیم از دو بازی قبلی خود یک تساوی و یک شکست خفیف یک بر صفر مقابل بحرین کسب کرده بود. حالا با این پیروزی تیم ملی ایران ۶ امتیازی شد تا به صدر جدول گروه سوم رقابت ها برود و چشم انتظار دیدار بعدی در منامه بحرین باشد که روز سه‌شنبه برگزار خواهد شد.

در این مسابقه محبی ۲ گل، آزمون سه گل، انصاری فرد ۴ گل، طارمی ۲ گل و کنعانی‌زادگان، مهرداد محمدی و نوراللهی هم یک گل زدند تا یکی از پر گل‌ترین پیروزی‌های تاریخ فوتبال ایران در تاریخ ثبت شود.

تیم ملی ایران در این بازی، علیرضا بیرانوند، مرتضی پورعلی‌گنجی، محمدحسین کنعانی‌زادگان، میلاد محمدی، رامین رضاییان، احمد نوراللهی، احسان حاج‌صفی، محمد محبی (۷۳ مهرداد محمدی)، سردار آزمون ( ۴۷ مسعود شجاعی)، کریم انصاری‌فرد و مهدی طارمی به میدان رفت.

شرح گل ها:

* گل اول ایران (احمد نوراللهی): در دقیقه ۴ اشتباه مدافعان کامبوج باعث شد تا توپ به احمد نوراللهی برسد. او از پشت محوطه جریمه شوتی سر ضرب و زیبا را زد و گل اول ایران را به زیر طاق دروازه حریف فرستاد.

* گل دوم ایران (سردار آزمون): در دقیقه ۱۱ محمد محبی مقابل دروازه کامبوج صاحب توپ شد اما ضربه اش توسط مدافعان کامبوج برگشت داده شد. در ادامه توپ زیر پای سردار آزمون افتاد و او با یک بغل پای خوب دومین گل ایران را به ثمر رساند.

* گل سوم ایران (محمدحسین کنعانی‌زادگان): در دقیقه ۱۸ ارسال رامین رضاییان از سمت چپ خط دفاعی کامبوج با ضربه سر پرقدرت محمد حسین کنعانی زادگان به گل سوم بازی تبدیل شد.

* گل چهارم ایران (مهدی طارمی): در دقیقه ۲۲ ضربه مهدی طارمی از داخل محوطه جریمه زده شد. ضربه او در حالی که به نظر نمی رسید در چارچوب باشد، با اشتباه مدافع کامبوج وارد دروازه شد.

* گل پنجم ایران (سردار آزمون): در دقیقه ۳۵ ضربه احمد نوراللهی از داخل محوطه جریمه با اشتباه دروازه بان روبرو شد تا سردار آزمون که در یک قدمی دروازه بان پراشتباه حریف بود، با یک بغل پای ساده گل دوم خودش را در این بازی و گل پنجم بازی را ثبت کند.

* گل ششم ایران (کریم انصاری‌فرد): در پی خطای دوضرب دروازه بان تیم کامبوج داور در محوطه جریمه ضربه کاشته ای به سود ایران گرفت که این موقعیت با ضربه تماشایی کریم انصاری فرد به زیر طاق دروازه حریف در دقیقه ۳۹ به ششمین گل ایران تبدیل شد.

 

 

* گل هفتم ایران (سردار آزمون): در دقیقه ۴۳ تلاش مهدی طارمی در تصاحب کردن یک توپ مرده در سمت چپ محوطه جریمه کامبوج با پاس به جلوی او همراه شد و دفع ناقص توپ توسط دروازه بان حریف با ضربه سردار آزمون بدل به سومین گل این مهاجم و هفتمین گل تیم ملی شد.

* گل هشتم ایران (کریم انصاری‌فرد): پس از اینکه پنالتی کامبوج از دست رفت، در دقیقه ۴۷ تیم ملی بار دیگر یک حمله را ترتیب داد و اینبار کریم انصاری فرد بود که گل دوم خودش را با خونسردی و با یک بغل پای ساده با پای چپ از محوطه شش قدم ثبت کرد.

* گل نهم ایران (مهدی طارمی): در دقیقه ۵۴ پاس نرم انصاری فرد، مهدی طارمی را با دروازه بان کامبوج تک به تک کرد و این بازیکن توانست با یک ضربه چیپ گل دوم خودش و نهم تیم ملی را ثبت کند.

* گل دهم ایران (کریم انصاری‌فرد): در دقیقه ۶۱ بود که ارسال یک ضربه کرنر، پس از اینکه مرتضی پورعلی گنجی روی توپ تاثیر گذاشت در دهانه دروازه به انصاری فرد رسید تا شماره ۱۰ تیم ملی با یک ضربه ساده دروازه کامبوج را برای دهمین مرتبه باز کند و خودش هم در این بازی سه گله شد.

* گل یازدهم ایران (محمد محبی): در دقیقه ۶۵ محمد محبی روی یک شوت از پشت محوطه جریمه دروازه کامبوج را باز کرد؛ گلی که در اولین بازی ملی اش ثبت شد  و اولین گل او در این دیدار هم بود.

* گل دوازدهم ایران (محمد محبی): در دقیقه ۶۷ اینبار یک ارسال از سمت راست خط دفاعی کامبوج به محبی رسید تا این بازیکن ۲۱ ساله که در لیگ نیز با پیراهن سپاهان درخشیده بود، گل دوم ملی اش را دو دقیقه پس از ثبت اولین گلش رقم بزند.

* گل سیزدهم ایران (مهرداد محمدی): محمدی در دقیقه ۸۵ روی پاس بسیار خوب از مسعود شجاعی که به عمق انداخته شد، با حرکت تکنیکی در موقعیت تک به تک با گلر قرار گرفت و با شوتی محکم موفق شد گل سیزدهم شاگردان ویلموتس را ثبت کند.

* گل چهاردهم ایران (کریم انصاری‌فرد): کریم انصاری فرد در دقیقه ۸۹ روی پاس مهدی طارمی گل چهاردهم بازی را و گل چهارم خودش را ثبت کرد. این گل در شرایط تک به تک و با یک ضربه بغل پا از محوطه شش قدم رقم خورد تا انصاری فرد به اصطلاح در این مسابقه پوکر کرده باشد.

واکنش کامبوجی‌ها به باخت ۱۴-۰ چه بود؟

مردم کامبوج واکنش‌های زیادی را به شکست مقابل ایران در مقدماتی جام جهانی نشان داده‌اند؛ اما این ها مثبت بودند یا منفی؟

بدترین باخت در تاریخ فوتبال ملی، آن چیزی نبود که کامبوجی ها تصورش را از دیدار با ایران داشتند. حضور کیسوکه هوندا و کسب نتایج قابل قبول در مقابل دیگران رقیبان، حریف آبی پوش را امیدوار کرده بود تا بتوانند در تهران حتی شگفتی سازی کرده یا حداقل شکست کمرنگی را تجربه کنند اما آن چیزی که اتفاق افتاد فرسنگ‌ها با خواسته کامبوجی ها تفاوت داشت.

اما فوتبال دوستان کامبوجی چه واکنشی به این شکست داشتند؟ در ایران نتیجه بازی تحت تاثیر حضور بانوان بود اما در کشور رقیب، اوضاع تفاوت های زیادی با ایران داشت. برخی از هواداران تیم کامبوج دلسرد از این نتیجه، توان تیمشان را همین قدر می‌دانستند و عده‌ای دیگر اعتقاد دارند که باوجود باخت ۱۴ گله، تیم وضعیت رو به رشدی دارد و در حال پیشرفت است. حال با نگاهی دقیق تر به توییتر، فیس بوک و دیگر شبکه های اجتماعی در کامبوج، واکنش کاربران این کشور به باخت مقابل ایران را بررسی می‌کنیم؛ هوادارانی که شب گذشته پرگل ترین شکست تاریخ را تجربه کردند.

در بازی روز گذشته مقابل ایران، تنها هوادار کامبوج جلب توجه بسیار زیادی کرد. پس از سوت پایان، ایرانی ها می گفتند که باید هواداری را از او یاد بگیریم که به تنهایی از تیم ملی کشورش حمایت کرد و باوجود دریافت ۱۴ گل، یک تنه به تشویق بازیکنان پرداخت. به نظر می‌رسد در فضای مجازی نیز اوضاع به همین شکل بوده است.

* سوتا در فیس بوک خود نوشت: بازیکنان کامبوج خوب بازی کردند و من به آن ها تبریک می‌گویم چون با قلب و اراده خود تلاش کردند. از کادرفنی هم تشکر می‌کنم.

* ریتی می‌گوید: دانستن میزان کارآمدی تیممان بسیار اهمیت دارد، رکورد اصلا مهم نیست اما باید بدانیم کجای فوتبال قرار داریم و نمایش خوبی را برای مردم خود ارائه کنیم.

* تای به این شکل کامنت داد: رکورد را از دست دادیم اما حمایت از بازیکنان را فراموش نخواهیم کرد. ما هرکز امید و پشتیبانی را کنار نخواهیم گذاشت و از این تیم حمایت می کنیم.

* برای پائو، باخت به ایران یک تجربه ارزشمند است: شکست یک تجربه به یادماندنی و مهم است، با دانستن این که توانایی ما کمتر از ایران بود، نباید ناراحت شویم. ما در حد خود قدرت بسیار زیادی داریم و مقابل ایران هم تلاش زیادی کردیم اما باید یاد بگیریم که در زمین قدم نزنیم!

* وپراک در استاتوس خود نوشت: باختیم! اما نباید ناامید شویم، بازیکنان هم نباید ناامید شوند! می‌دانستید که بانوان ایرانی اجازه ندارند که بازی تیم خود را تماشا کنند اما اتباع کامبوجی می‌توانند؟

* سری لیک از منتقدان دولت فدرال کامبوج است: آقای هوندا از زحمات شما متشکریم، شما اندازه کافی به فوتبال ما کمک کردید اما می‌خواهم از دولت فدرالمان انتقاد کنم، این وضعیت برنامه ریزی و امکانات به هیچ وجه کافی نیست.

* سوونار نوشت: ما از ۱۹۷۹ به بعد هرگز شکست این چنینی نداشتیم! اما این را به حساب هوندا و فلیکس ننویسید. بازیکنان بسیار زحمتکش و منضبط هستند و شخصیت بالایی دارند و ما از آن ها ممنونیم.