کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، در خصوص مورد مشکوک به ویروس کرونا در اصفهان، گفت: مورد مشکوک به کرونا ویروس در اصفهان، کارمند شرکت هواپیمایی است که با توجه به اینکه احتمال میرود در سفرهایی که داشته است، مبتلا شده باشد، تحت مراقبت قرار گرفته است.
وی که با یکی از خبرگزاریهای رسمی کشور صبحت میکرد، افزود: موضوع آنچنان که در فضای مجازی به آن پرداخته شده است، جدی نیست و همانند سایر موارد مشکوک تحت مراقبت قرار گرفته است.
جهانپور در ارتباط با دو مورد مشکوک به کرونا ویروس در تبریز، گفت: متأسفانه در فضای مجازی بیش از اندازه اغراق میشود و این دو نفر بدون هیچ مشکلی مرخص شده اند.
سوال روز؛کارمند کدام شرکت هواپیمایی؟
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اما اعلام نکرد که این فرد مشکوک به ویروس کرونا، کارمند کدام شرکت هواپیمایی است تا شبهات در خصوص این موضوع بیشتر شود.
در این بین اما این روزها فیلمها و خبرهایی در شبکههای رسمی و مجازی منتشر شده که یکی از شرکتهای هواپیمایی، بدون توجه به احتمال انتقال ویروس کرونا از مسافران چینی، اقدام به جابهجایی مسافران این کشور، از کشورهای دیگر به ایران و از ایران به چین یا بالعکس میکند.
جالب است بدانید این خبر درحالی توسط سفیر چین در کشورمان تایید شد که رسانههای داخلی و بینالمللی از امتناع شرکتهای هواپیمایی مشهور، از انجام پروازهای برنامهریزی شده به مقصد چین و توقف فعالیت خطوط هواپیمایی در این مسیر، در پی شیوع سریع ویروس کرونا خبر دادهاند.
این خبر پس از انتشار فیلمی در فرودگاه بینالمللی استانبول در کشور ترکیه که حکایت از معطی انبوه مسافران چینی در گیت پروازی یک شرکت هواپیمایی داخلی داشت، بیشتر مورد توجه قرار گرفت؛ مسافرانی که در پی لغو پروازهای امثال خطوط هواپیمایی ترکیش ایرویز، قطر ایرویز، فلای امارات و… به مقصد چین، در مسیر بازگشت به میهنشان در فرودگاه سرگردان بوده و ظاهرا تنها یک شرکت ایرانی پذیرای ایشان است.
آنگونه که در آن فیلم ادعا میشود، تنها شرکت هواپیمایی ماهان این مسافران را پذیرفته، بهاینصورت که آنها را از استانبول به تهران منتقل میکند و بعد با توقفی در تهران، آنهارا به چین میبرد؛ پروازی ترانزیتی که ظاهرا یک طرفه برنامهریزی میشود و سود خوبی نصیب این شرکت ایرانی میکند، البته با این ملاحظه که به باور برخی، «سود» کلمه چندان مناسبی برای توصیف این اقدام نیست!
اگر از ادعاهای مطرح درباره سود مالی این اقدام صرف نظر کرده و صرفا ماجرا را از منظر ریسک سلامتی و تبعات بزرگش برای ایرانیان مورد توجه قرار دهیم، با پدیده عجیبی مواجه خواهیم بود که جا دارد به سرعت مورد رسیدگی و کنترل قرار گیرد.
پروازهایی که میدانیم وزیر بهداشت طی نامهای به معاون اول رئیس جمهور کشورمان، خواستار لغو آنها شده و افزون بر آن، سازمان بهداشت جهانی هم با اعلام وضعیت فوقالعاده بینالمللی تاکید کرده که بسیار جدی و نگران کننده است.
ملاحظاتی که با کنار هم قراردادنشان، به نظر میرسید ادعاهای مطرح درباره سودجویی هواپیمایی ماهان صحت نداشته و شایعه باشد، در حالی که ساعاتی پیش «چانگ هوآ»، سفیر چین در کشورمان در توییتی به زبان فارسی بر ماجرا مهر تایید زد و نوشت: «در دیدار با جناب آقای عربنژاد، مدیر عامل محترم شرکت هواپیمایی ماهان، ایشان اعلام کردند که تمایل دارند همکاری با چین را ادامه دهند.»
توییتی که به آن تصاویری از این دیدار هم سنجاق شده تا مشخص شود که ادعای مطرح شده در آن، کاملا واقعی است. اینکه شرکت هواپیمایی ماهان به چینیها اعلام کرده که تمایل به همکاری با ایشان، حتی در روزهایی که خود چینیها چارهای جز قرنطینه شهرهایی که ویروس جدید کرونا در آنها شایع شده ندارند، دارد و احتمالا این تمایل، شامل توافقاتی در خصوص افزایش همکاریها نیز هست تاجاییکه ماهان میکوشد جور همه خطوط هواپیمایی جهان که سفر به چین را متوقف کردهاند، را هم بکشد!
موفقیتی بسیار بزرگ برای سفیر چین که روزهای پرمشغلهای را تجربه میکند و دیروز به دیدار وزیر بهداشت کشورمان شتافته، امروز با هواپیمایی ماهان پیمان مودت بسته و احتمالا برای روزهای آتی هم برنامههایی ویژه دارد؛ درست برعکس مسئولان کشورمان که با تاخیر فراوان رای به توقف پروازها از مقصد چین دادند و ظاهرا برایشان اهمیتی ندارد خطوط هواپیمایی ایرانی مانند ماهان، پروازهایشان به چین را افزایش هم دادهاند!