جناب آقای بابک زنجانی، سلام
امروز در یکی از روزنامه های جناح خودمان خواندم که شما با پذیرفتن مدیرعاملی ۲۵ شرکت، پای به عرصه خدمت گذاشتهاید و قرار است در عرصه حمل و نقل مملکت کاری کنید کارستان.
یک جوری هم خبررا نوشته بودند که گویی شما قدم بر دیدگان ملت گذاشته اید و ما مردم بی چشم رو و ناسپاس،قدر شما را ندانستهایم.
سالها بود زبانم لال، اسم شما را در کنار مفسدان اقتصادی می دیدیم اما حالا می فهمیم چه اشتباه بزرگی کردهایم. آخر میدانی آقابابک؟! خیلی هم تقصیر ما نیست. ما این حرفها را از مسئولان رسمی میشنیدیم و صداوسیما و روزنامه ها هم نامردانه حرفهای نامربوط به شما را یک کلاغ چهل کلاغ می کردند!
حیف که دیر شد اما خوشحالم که دیرتر از این نفهمیدیم که هرچه گفته بودند دروغ بود. وقتی شما از حکم اعدام رهیدید و ۲۰ سال زندان هم به نصف تقلیل یافت باید خوشحال می شدیم. همین الان هم از اینکه چندسالی را در زندان بودهاید از شما خجالت میکشیم.
به ما نگفته بودند شما سلطان دور زدن تحریم هستید . به ما نگفته بودند که شما توان آن را دارید نفت را سه سوت در اقصی نقاط عالم بفروشید و پولش را بیاورید؛ به ما نگفته بودند حتی وقتی در زندان هستید می توانید بزرگترین کارتل تجاری ایران باشید؛ درباره شما حرفهای دیگری زده بودند که شرمم میآید تکرارش کنم.
خب. حالا که سرفرازانه آمدهاید باید تبریک بگوییم. حوشبختانه روزنامه ای که سالهای طولانی است ادعای ضدیت با فساد دارد، اصلا از شما بد نمیگوید. سکوتی همراه با رضایت و خوشحالی دارد. بعضی چهره های سیاسی که همه ژست شان این بود که به باندهای فساد فحش بدهند خفقان گرفتند؛ حتی افرادی که با افشاگری در باره فساد برای خودشان مغازه دونبش باز کرده بودند، به گوشه ای خزیدهاند. پس معنایش این است که همه شرمنده شما هستند و چون خجالت میکشند از شما عذر بخواهند، به سکوت برگزار میکنند. حتی یک امام جمعه هم به کنایه حرفی نگفت.
ببخشید ما را. اصلا به ما چه که الان شما چگونه میتوانید در اوج تحریمها، دهها هواپیما و هزاران کامیون و تاکسی و اتوبوس یرقی وارد کشور کنید؟ حتما پشتپرده بازیهای پنهان هست و ما نمیدانیم.
کاش مجسمهتان را بسازند و در یکی از میادین بزرگ پایتخت نصب کنند و امثال ما نادانها هروقت از مقابلش رد شدیم به ساده لوحی و حماقت مان لعنت بفرستیم و از اینکه مجسمه یک قهرمان ملی را تماشا میکنیم افتخار کنیم.
در بین دادگاه های ما اختلاف در روش و رویه های رسیدگی بسیار بالاست و باید در این رابطه چاره اندیشی شود
رئیس دیوان عالی کشور در نشستی با روسا و دبیران کارگروههای تخصصی این نهاد با تاکید بر اینکه وظیفه قضات عالی رتبه در دیوان عالی کشور فراتر از رسیدگی به پرونده ها است؛گفت:
حضور در شعبه و رسیدگی به پرونده تنها یکی از وظایف قضات دیوان عالی کشور است؛ اهتمام لازم را در شناسایی آسیب ها در بحث نظارت و فرایند رسیدگی به پرونده ها در دادگاه ها و مشکلاتی که مردم درگیر آن هستند، داشته باشید، خروجی کار ما باید ملموس باشد و نسبت به تحولی که در دستگاه قضا باید صورت بگیرد آنگونه که شایسته است عمل کنیم.
ما در فرایند رسیدگی های محاکم و روشی که دادگاه های ما دارند، دچار آسیب ها و اشکالاتی هستیم که باید شناسایی شوند و قضات طبق قانون مکلف به اعلام آن هستند.
در جلسه ای که با رئیس محترم قوه قضائیه داشتم، یکی از دغدغه های جدی ایشان اشکالات و آسیب های موجود در فرآیند رسیدگی به پرونده ها بود؛ در همین رابطه در نظر داشته باشید که نظارت را فقط به پرونده های مطرح شده در دیوان محدود و منحصر نکنید؛ در بین دادگاه های ما اختلاف در روش و رویه های رسیدگی بسیار بالاست و باید در این رابطه چاره اندیشی شود.
نقطه نظرات خود را پیرامون روند رسیدگی و افزایش اتقان آراء و نظارت بر عملکرد محاکم به صورت مکتوب یا شفاهی به بنده ارائه دهید تا در همایشی که ان شاءالله در خرداد ماه سال جاری با حضور روسای دادگستریها برگزار خواهد شد این نکات مطرح و در خصوص آن بحث و بررسی صورت گیرد تا خروجی همایش ملموس و کاربردی باشد.
گاهی کثرت کار موجب می شود نتوانیم اشکالات موجود را را استخراج کنیم، تلاش کنیم اشکالات عمده در خصوص فرایند رسیدگی ها و احکام را شناسایی و در جهت رفع آن اقدام کنیم.
نزدیک دو سال است که چند ماده درخصوص اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری را به مجلس داده ایم اما همچنان تعیین تکلیف نشده است. انتظار ما این است که این طرح هر چه زودتر تصویب شود.
منبع: روابط عمومی دیوان عالی کشور
/محمد مهاجری، روزنامهنگار/