به گزارش پایگاه خبری بانگ سروش و در خصوص اظهارنظر یکی از مقامات شهرستان نیشابور در خصوص جمعآوری بنای آرامگاه خیام از جوار بنای امامزاده محروق؛ به نظر میرسد، حضور گسترده و فراگیر ایرانیان در مقابر و آرامگاه های مشاهیر ادب و هنر ایران و ابنیه تاریخی و باستانی در سالجاری باعث گردیده عدهای از عناصر افراطی علم جنگ و نابودی اماکن مزبور را بدوش بکشند.
هر ساله عدهی کثیری از هموطنان ایرانی آغازین ساعات تحویل سال جدید را در اماکن مذهبی و مشاهیر ادب و هنر این سرزمین بسر میبرند. بزرگترین اجتماعی مردمی حرم ثامن الائمه است که پذیرای هزاران نفر از مجاوران و زائران هنگام تحویل سال بوده است، بطوریکه حضور و تردد این حجم از مشتاقان زیارت علی ابن موسی الرضا (ع) هر ساله باعث بروز مشکلاتی بابت تردد و جابجایی آنان میگردد .
از مراکز دیگر مذهبی می توان به حرم حضرت معصومه (س) در قم ، شاه چراغ شیراز ، شاه عبد العظیم حسنی در ری و بقیه بقاع متبرکه امام زادگان مدفون در این سرزمین نام برد که هنگام تحویل سال محل تجمع بزرگ شیعیان بوده است.
همگام با مراکز مذهبی، اماکن چهرههای شاخص ادبی و هنری این کهن سرزمین نیز میعادگاه ایرانیان جهت تحویل سال جدید است . آرامگاه فردوسی ، خیام و عطار نیشابوری ، ابن سینا و … از این دست اماکن بودهاند.
حتی ابنیه تاریخی و باستانی (دست سازههای افتخار آفرین اجداد و نیاکانمان) از قبیل پاسارگاد نیز به صورت معمول هرساله قرارگاه تجمع ایران دوستان بوده است.
حکیم عمر خیام مابه مباهات و افتخار ایرانیان بوده است
آنچه این وسط جلب توجه میکند به دلایل مختلف از جمله عدم رعایت پوشش مرسوم یا انجام بعضی رفتارهای هنجار شکن از سوی تعداد معدود افراد ، زمینه ساز مطالبه عناصر افراطی و نابخردی گردیده تا با دمیدن در بوق تخریب اماکن مشاهیر و ابنیه تاریخی، نسبت به تشویش اذهان عمومی در خصوص تخریب آنان اقدام نمایند.
حتی برای رسیدن به مقصود خود، به جعل و بیان اکاذیب و حتی تاریخ میپردازند. از جمله خیام نیشابوری پدید آورنده گاهشمار (تقویم) ایرانی در قرن پنجم هجری شمسی که باعث سربلندی تاریخی ایرانیان در سطح ملل مختلف و دانشمندان متاخر گردیده است . تقویمی که بدون کوچکترین خطا و اشتباه ، دقیقترین گاه شمار جهان بوده است و مایه مباحات و افتخار ایرانیان است.
هر چند در اوایل انقلاب افرادی با توجه به شرایط آنروز کشور دست به تخریب اماکن ملی و … زدند . ولی بعد از ۴۵ سال از گذشت انقلاب و تبلور نهادهای فرهنگی جهت حفظ آثار ملی و آیینی کشور هنوز شاهد وجود افرادی ضد ایرانی و ایران ستیز در مسندهای رسمی هستیم که از پشت تریبون خواهان تخریب مقبره خیام به جهت رونق بخشی به امام زاده محروق رچز میخوانند و هوار میکشند.
شعر و فرهنگ ایرانی یکی از شاخصههای رهبران جمهوری اسلامی بوده است.
در حالی که یکی از شاخصهای رهبران انقلاب شعر و شاعری و فرهنگ دوستی بوده و دیوان اشعار امام راحل (ره) و رهبری گواه آن است. لیکن نماینده منصوب رهبری در خطبه های نماز جمعه نیشابور قصد تاریخ ستیزی از فرهنگ و تمدن این سرزمین دارد. این وسط سکوت سازمان میراث فرهنگی در قبال ادعاهای مطرح شده به عنوان متولی پاسداشت اماکن مزبور جای تعجب و تاثر دارد.
طرح شکایت از این فرد در مجامع قضایی حداقل کار این سازمان است. از طرفی انتساب افراد با طرز تفکران میهنستیزانه در ستادهای نماز جمعه باعث کاهش حضور نمازگزاران و بی رونقی یکی از مهمترین ساختارهای عبادی و سیاسی یعنی نمازهای جمعه گردیده است.
نسل جدید گفتارها و مضامین ضد ملی را نمیپذیرند و از گویندگان آن تبری و فاصله میجوید . لذا این نقد بر شورای هماهنگی ائمه جمعه وارد است که در انتخاب ائمه جمعه افرادی مانند سید محمد علی آل هاشم را ملاک گزینش قرار دادهاند تا بتواند نسبت به جذب آحاد ملت اقدام نمایند و از انتخاب عناصر کج اندیش و بحرانزا خودداری نمایند.
اما اخرین سخن با شورای تامین شهرستان نیشابور است که در این خصوص اقدام لازم برای عذرخواهی توسط امام جمعه شهرستان از تمام ایرانیان و ایران دوستان بعمل اورده و اقدامات موثر جهت جلوگیری از تکرار این سخنان و مشابه آن در آینده بعمل آورد/رضا پاکنهاد/