به گزارش پایگاه خبری بانگ سروش؛ رئیس دیوان عدالت اداری گفت: مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که منجر به سلب امتیاز سیم‌کارت‌ها و خطوط تلفن ثابت بلااستفاده توسط شرکت مخابرات می‌شد خلاف قانون بوده و قانون‌گذار هرگز چنین اجازه‌ای را به این کمیسیون نداده است.

 

سلب امتیاز مخابرات

مخابرات بابت سلب امتیاز تلفن ها باید جریمه بدهد

سلب امتیاز و فروش خطوط تلفن و سیم کارت توسط مخابرات غیرقانونی است

حجت‌الاسلام حکمتعلی مظفری رئیس دیوان عدالت اداری در این باره اظهار کرد: بر اساس رویه‌ای که وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات در پیش گرفته بود، اگر به هر دلیلی سیم کارت تلفن همراه و یا خط ثابت تلفنی مدتی مورد استفاده قرار نمی‌گرفت، پس از ۶ ماه خط تلفن را سلب امتیاز و نسبت به فروش آن اقدام می‌کردند که این موضوع در دیوان عدالت اداری مورد شکایت قرار گرفت.

وی افزود: دیوان عدالت اداری بنا به وظیفه قانونی خود در هیئت تخصصی و هیئت عمومی به این موضوع ورود پیدا کرد و دلایل این کار را از شرکت مخابرات، وزارت ارتباطات و کمیسیونی که درباره این امر تصمیم گرفته بود، اخذ کرد و با توجه به دلایل ارائه شده مشخص شد که استدلال های موجود مطابق قانون نبوده و قانون‌گذار چنین اختیاری را به آن‌ها نداده است که از افراد سلب امتیاز و سلب مالکیت کنند، در همین راستا این مصوبه با رای دیوان عدالت اداری ابطال شد.

مظفری گفت: در فرایند سلب امتیاز سیم‌کارت‌ها و خطوط تلفن بلااستفاده، رضایت فرد مالک جهت سلب امتیاز و واگذاری سیم‌کارت به افراد جدید اخذ نمی‌شد. این در حالی است که این شرکت‌ها تنها می‌توانستند هزینه خدمات و یا آبونمان سیم کارت‌ها و تلفن‌های ثابت بدون استفاده را از مشتریان دریافت کنند، اما اینکه به هر دلیل آن را واگذار کنند، خلاف مقررات قانونی و خارج از حدود اختیار مقام مصوب کننده بود.

اقدام مخابرات غیرقانونی بوده و باید ضرر و زیان افرادی که متضرر از این مصوبه هستند را پرداخت کند.

وی اضافه کرد: به همین جهت دیوان عدالت اداری توضیحات مقام مصوب کننده و کمیسیون تصویب کننده را قانع کننده تشخیص نداد و حکم به ابطال این مصوبه داد.

رئیس دیوان عدالت اداری همچنین از اعمال ماده ۱۳ در رابطه با این مصوبه خبر داد و گفت: بر این اساس تمامی اقداماتی که بر اساس این مصوبه انجام شده غیرقانونی بوده و شرکت مخابرات باید ضرر و زیان افرادی که متضرر از این مصوبه هستند را پرداخت کند.

وی در رابطه با نحوه جبران این خسارت‌ها، عنوان کرد: بر اساس قانون اگر سیم کارتی امکان اعاده دارد، شرکت مخابرات باید همان سیم کارت را به مالک اصلی برگرداند و اگر قابل اعاده نیست و به شخص دیگری واگذار شده باید مشابه همان سیم کارت یا خط تلفن را به متقاضیان برگرداند.

 

 

شایان ذکر است طی دو سال اخیر شرکت مخابرات با گرفتن مصوبه ای از سازمان تنظیم مقررات رادیویی به صورت غیرقانونی اقدام به تملک و وارد نمودن ضرر و زیان به مالکان خطوط تلفن ثابت و همراه می‌نمود .

مخابرات - سلب امتیاز

احتراما پیرو اطلاعیه های قبلی در خصوص پرداخت قبوض تلفن ثابت،آن دسته از مشترکین تلفن ثابت که بدهی خود را بیش از یکسال پرداخت ننموده اند ،طبق بخشنامه مخابرات ایران تخلیه و جمع آوری می گردد.
همچنین به استحضار می رساند تلفن های تخلیه شده دارای بدهی اشخاص متوفی ،به هیچ عنوان قابل برگشت نمی باشد.*
مشترکین محترم خواهشمند است در صورت لزوم تلفن خود نسبت به پرداخت بدهی اقدام و به مرکز مخابرات بنارویه مراجعه نمایید..
ضمن اینکه مشترکین می بایست بطور منظم ،قبوض خود را ماهیانه پرداخت نمایند و مخابرات هیچ گونه مسیولیتی در خصوص تخلیه و سلب امتیاز بعلت عدم پرداخت بدهی قبض مشترک بر عهده ندارد.

هموطنانی که به هر دلیل دچار این مشکل شده اند با عنایت به رای دیوان عدالت می‌توانند موضوع را برای احیای خط یا دریافت ضرر و زیان از طریق دادگاهها با ارسال شکواییه مستند به رای دیوان عدالت اداری اقدام و علاوه بر بازپس گیری خط، با در نظر گرفتن تامین کلیه های هزینه های دادرسی من جمله وکیل، کارشناسی و هزینه‌های پرداختی، اجرت المثل تملک غیرقانونی خط خود را با تمسک به قانون نحوه تملک مصوب سال ۱۳۵۸ بازای مبلغ کارشناسی خط معادل سالانه ۵% دریافت نمایند.