امضای تفاهمنامه سازمان بورس و اوراق بهادار و معاونت پیشگیری قوه قضاییه
به گزارش پایگاه خبری « بانگ سروش » ۳۰ اردیبهشت، تفاهم نامهای بین سازمان بورس و اوراق بهادار و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه (با حضور ریاست هر دو نهاد و مدیران مربوطه) با هدف اتخاذ تدابیر پیشگیرانه از وقوع جرائم و تخلفات احتمالی در حوزه بازارسرمایه و ارتقاء سلامت محیط […]
به گزارش پایگاه خبری « بانگ سروش » ۳۰ اردیبهشت، تفاهم نامهای بین سازمان بورس و اوراق بهادار و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه (با حضور ریاست هر دو نهاد و مدیران مربوطه) با هدف اتخاذ تدابیر پیشگیرانه از وقوع جرائم و تخلفات احتمالی در حوزه بازارسرمایه و ارتقاء سلامت محیط کسب و کار منعقد شد.
آزادسازی سهام عدالت، مسئولیت بزرگ و افتخاری برای بازارسرمایه
با آزادسازی سهام عدالت، حدود ۶۰ میلیون کد فعال بورسی خواهیم داشت. این موضوع نشان از توجه خاص مردم به بازارسرمایه کشور را دارد. فواید بازار سرمایه برای کل اقتصاد، جلوگیری از احتکار و واسطهگری و تورم است. قوت بازارسرمایه به رونق اقتصادی می انجامد و بر این اساس، نیاز به مراقبت ویژه ای دارد که مسئولیت آن بر عهده سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر است.
وی تاکید کرد: در بازار سرمایه، اطلاعات، اهمیتی زیادی دارد، به همین علت سلامت بازار سرمایه از اهمیت بسیاری برخوردار است تا سرمایه گذاران بتوانند اعتماد خود را به بازار مالی حفظ کنند.
دکتر قالیباف ضمن تشکر از دکتر محمدباقر الفت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در کمک به حفظ اعتماد در بازارسرمایه گفت: این تفاهم نامه گامی بلند در پیشگیری از جرائم و تخلفات احتمالی و مبارزه با آن در بازارسرمایه است. دستکاری قیمت و استفاده از اطلاعات نهانی به شدت آسیبزا هستند، به همین سبب پیشگیری از وقوع آن در وهله نخست در جلوگیری از آسیب سرمایهگذاران اولویت دارد.
شتابزده، رفتار نکنید
دکتر محمدباقر الفت، معاون اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، تصریح کرد: امیدواریم با اجرای این تفاهم نامه، با اقدامی مشترک از آسیبهای بازارسرمایه پیشگیری کنیم و بتوانیم بیش از گذشته از ظرفیت های هر دو نهاد استفاده کنیم.
وی گفت: یکی از موضوعات مهم مورد نظر ریاست قوه قضاییه، پیشگیری از جرایم اقتصادی است. در نظر داشته باشید که جرایم اقتصادی در حوزه بانک، مالیات، دارایی می تواند آسیب های جبران ناپذیری مانند کاهش اعتماد به اقتصاد و نظام وارد کند که باید از آن جلوگیری کرد. همچنین، با توجه به افزایش فعالیت های اقتصادی در فضای مجازی، اداره پیشگیری از جرایم سایبری نیز در همین راستا در حال راه اندازی است.
محمدباقر الفت اضافه کرد: امروز با امضای تفاهم نامه منعقد شده با سازمان بورس، هر دو دستگاه متعهد می شوند تا ضمن همکاری در حوزه های تعریف شده، اطلاعات و تجربیات خود را نیز در هر دو حوزه بورس و حقوقی به روز کنند.
وی تصریح کرد: طبق این تفاهم نامه، قوه قضاییه پیگیری می کند تا شعب مختلفی را با قضات متخصص و مورد تایید راه اندازی و دادگاه های تخصصی بازار سرمایه را در حوزه های قضایی مورد نیاز برقرار کند. در نظر داشته باشید که بحث آسیب شناسی بازار سرمایه از موارد ضروری مورد بحث با سازمان است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: بازار سرمایه مانند بقیه بازارها با ریسک همراه است که امیدواریم با کار مطالعاتی مشترک و با شناسایی نقاط مشترک، میزان این ریسک را کاهش دهیم.
وی به سرمایه گذاران و فعالان بازار سرمایه توصیه کرد: افراد باید با مشورت متخصصان بازار سرمایه در این بازار فعالیت کنند و بازار را با ریسک های شدیدتری مواجه نکنند. همچنین برای خرید سهام، به فعالیت های مالی و توانایی های واقعی شرکت ها توجه کنند و از سفته بازی و خرید و فروش اوراق بدون پشتوانه بپرهیزند. قوه قضاییه هم تلاش می کند با همراهی کارشناسان بورس، آگاهی های عمومی را در این مسیر ارتقا دهد.
تفاهم نامه ای برای شناسایی گلوگاه های فساد
رضا مسعودی فر، مدیر کل پیشگیریهای امنیتی و اقتصادی قوه قضاییه در مراسم انعقاد این تفاهم نامه اظهار کرد: شناسایی گلوگاههای فساد در حوزه بازارسرمایه، همکاری در حوزه اقتصاد مقاومتی با نگاه پیشگیری از جرایم، ارتقاء سلامت محیط کسب و کار، آموزش های تخصصی توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضایه به فعالان بازارسرمایه و جلوگیری از فساد اقتصادی برخی دیگر از اهداف این تفاهم نامه هستند.
وی اضافه کرد: این تفاهم نامه محصول همکاری گروهی از مجموعههای حاضر است که از هر دو طرف یعنی سازمان بورس و اوراق بهادار و قوه قضاییه سه نفر، در قالب کارگروهی مشترک، مسئولیت اجرایی آن را به عهده داشته و موظف به ارایه گزارش های دوره ای و توضیح عملکرد خود هستند. مدت تفاهم نامه سه سال است که قابلیت تمدید نیز دارد. به این ترتیب امیدواریم بتوانیم جرائم و تخلفات این حوزه را پیش بینی و بر مبنای آن پیشگیری های لازم را انجام دهیم.
گسترش بازار سرمایه به افزایش اهمیت حفظ امنیت سرمایه و اعتبار بازار منجر شده
جعفر جمالی، معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: از آنجا که بازارسرمایه اکنون میزبان عموم مردم بوده و به خصوص با آزادسازی سهام عدالت به گستره این سفره افزوده شده ، حفظ امنیت سرمایه گذارای و اعتبار بازارسرمایه کشور اهمیت دو چندانی پیدا کرده است. همکاری دوجانبه سازمان بورس و اوراق بهادار و قوه قضاییه، دست یابی به این مهم را تسهیل می کند.
وی افزود: بدین منظور، دو اداره در این سازمان ایجاد شده است. نخست اداره پیشگیری و ارتقاء سلامت بازار است که هدف آن ارتقای شفافیت، کارایی و انصاف در بازار و آگاهی رسانی، اتخاذ تدابیر فنی و ترویج هنجارها و اصول رفتاری مدیران بازار سرمایه است.
جمالی، «مرکز عدالت ترمیمی» را دومین واحد راه اندازی شده در این مسیر عنوان کرد و گفت: هدف از ایجاد ساختار عدالت ترمیمی حمایت و صیانت از محیط کسب و کار و فعالان بازار سرمایه و حمایت از سهامداران بزه دیده و بازگرداندن وضع به حالت قبل از وقوع جرم یا تخلف می باشد. اگر اجرای عدالت ترمیمی در بازار سرمایه مطابق با اصول بازارهای مالی انجام شود، بازار خودش را کنترل کرده و درواقع توسط اهالی بازار سرمایه به «خود کنترلی» میرسیم. این مرکز از امروز فعالیت رسمی خود را آغاز می کند.