تجدید حیات مجدد ویروس کرونا در ۲۰۲۴/ ویروسی که شتر، گاو و پلنگ است
به گزارش پایگاه خبری «بانگ سروش»؛ درحالیکه سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان اعلام کرده «حداقل دو سال باید با کرونا زندگی کنیم» مطالعه دانشگاه هاروارد نشان میدهد برای جلوگیری از بروز موجهای شدیدتر بیماری کرونا باید تا سال ۲۰۲۲ میلادی فاصله فیزیکی رعایت شود، در غیر این صورت امکان تجدید حیات ویروس در ۲۰۲۴ […]
به گزارش پایگاه خبری «بانگ سروش»؛ درحالیکه سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان اعلام کرده «حداقل دو سال باید با کرونا زندگی کنیم» مطالعه دانشگاه هاروارد نشان میدهد برای جلوگیری از بروز موجهای شدیدتر بیماری کرونا باید تا سال ۲۰۲۲ میلادی فاصله فیزیکی رعایت شود، در غیر این صورت امکان تجدید حیات ویروس در ۲۰۲۴ وجود دارد.
برپایه این گزارش، انتشار ویروس کووید-۱۹ از زمستان ۱۳۹۸ آغاز شد و توانست با سرعت شیوع پیدا کند و میلیونها زندگی را در سراسر جهان تهدید کند. اپیدمی این ویروس باعث شد که کشورها سیاستهایی را برای کاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری به کار گیرند؛ مهمترین آنها رعایت فاصله فیزیکی و پویش «در خانه بمانیم» بود.
امابا توجه به صحبتهای اخیر وزیر بهداشت که گفته است: «این ویروس، یک شتر گاو پلنگ است که میتواند گاز بگیرد و لگد و شاخ بزند و امروز بیشتر از قبل معتقد بوده که ویروس کرونا، بسیار پیچیده و هنوز هم ناشناخته است»، سوال اینجاست که وضعیت کنونی تا کی ادامه خواهد داشت؟
پیشبینیهای عجیب در مورد کرونا
با توجه به گذشت کمتر از چهار ماه از شیوع ویروس کرونای جدید، شواهد عینی در خصوص چگونگی رفتار این ویروس در فصلهای مختلف سال وجود ندارد. اما مطالعات متعددی با بهرهگیری از روشهای آماری در خصوص اینکه این ویروس تا کی وجود خواهد داشت، انجام شده است.
یکی از مهمترین این شواهد، مطالعه دانشگاه هاروارد است که بیان میکند برای جلوگیری از بروز موجهای شدیدتر بیماری، احتمالا باید تا سال ۲۰۲۲ میلادی (۱۴۰۱ شمسی)، فاصله فیزیکی را رعایت کنیم، در غیر اینصورت امکان تجدید حیات ویروس تا اواخر سال ۲۰۲۴ نیز وجود دارد.
مرکز کنترل بیماریهای آمریکا نیز بیان میکند که پیشبینی وجود ویروس در کشورهای مختلف، بر اساس برنامههای کنترل بیماری که در این کشورها وجود دارد، متفاوت است. هیچ کس نمی داند ماه های آینده چه چیزی اتفاق خواهد افتاد؛ احتمالاً روند بیماری چند هفته تا چند ماه ادامه خواهد داشت و بنابراین کووید-۱۹ مدتی با ما خواهد بود.
مرور شواهد نشان میدهد که پیش بینی دقیقی از زمان پایان این بحران وجود ندارد. باید منتظر ماند و دید تا چه اندازه پیشبینیهای مختلف به وقوع میپیوندد.
برخی از پیشبینیها حاکی از آن است که این ویروس به طور موقت در طول تابستان کاهش می یابد، اما در صورت عدم مداخله، دوباره در پاییز و زمستان بعدی به اوج خود می رسد و مدت زمان طولانی درگیری در جوامع ایجاد خواهد کرد.
با این حال، عدم اطمینان همچنان زیاد است و به رغم تغییر در روندهای فصلی، حفظ مداخلات و سیاست های کنترلی، از جمله رعایت فاصله فیزیکی ضروری است.