جامعه
کد خبر : 144
یکشنبه - 11 آذر 1397 - 16:17

قرائتی: چرا آخوند‌ها نباید مردم را بخندانند؟

حجت‌الاسلام محسن قرائتی می‌گوید: آخوند‌های ما باید بلد باشند قصه بگویند؛ در حالی که فقط روضه می‌خوانند. مگر ما گاز اشک‌آوریم؟! چرا نباید مردم را بخندانیم؟

قرائتی: چرا آخوند‌ها نباید مردم را بخندانند؟

حجت‌الاسلام محسن قرائتی می‌گوید: آخوند‌های ما باید بلد باشند قصه بگویند؛ در حالی که فقط روضه می‌خوانند. مگر ما گاز اشک‌آوریم؟! چرا نباید مردم را بخندانیم؟

به گزارش «بانگ»، مسئول ستاد اقامه نماز در نشست هم‌اندیشی نویسندگان و ناشران حوزه نماز و مهدویت که سه‌شنبه، ۱۱ تیرماه در خانه کتاب برگزار شد، درباره اهمیت توجه اهل قلم به هدایت جامعه به سوی نماز اظهار کرد: مؤمن هر قدر که قدرتی پیدا کند، اولین وظیفه‌اش اقامه نماز است. حال قدرت و آبروی شما همین قلم است.

او با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: بهترین مردم بر اساس آیات قرآن کسانی هستند که با بیان و قلم‌شان مردم را به خدا دعوت می‌کنند. با دریافت پول فقط دفع ظلم می‌شود. در غیر این صورت هر کس که می‌نویسد و کاری می‌کند باید برای خدا باشد.

او افزود: اگر شما برای هر چه می‌نویسید هدف نماز باشد که بقیه چیز‌ها هم قبول است و در غیر صورت دیگر چیز‌ها هم قبول نیست.

حجت‌الاسلام قرائتی با بیان این‌که اگر برای نماز آن هم برای نسل نو کاری نکرده‌اید، باید عذرخواهی کنید، اظهار کرد: آدم‌ها پنج دسته گوناگون هستند؛ یکی «توتی»‌ها که همانند درخت توت به راحتی تکان خورده و به زمین می‌ریزند. دسته دوم «اناری»‌ها که باید دانه‌دانه آن‌ها را چید. دسته سوم همانند گل هستند که هم باید آن‌ها را دانه‌دانه چید و هم تیغ دارند و دسته چهارم «نارگیلی»‌ها هستند که دست به سختی به آن‌ها می‌رسد، اما شیرین و ارزشمند هستند و دسته پنجم همانند «گردو» هستند که مغزشان سفت است.

مسئول ستاد اقامه نماز با اشاره به این‌که کتاب را باید تلخیص کرد، بیان کرد: ما بعضی وقت‌ها با کار‌هایی که می‌کنیم و کتابی که می‌نویسیم سر کار هستیم. گاهی نمازجماعت‌ها هم سر کاری است. در واقع مناره بلند دلیلی بر صدای اذان داشتن نیست. برای کتاب و قلم هم همین‌طور است. گاهی قلم جایی می‌رود و چیزی را می‌نویسد که اصلاً نباید بنویسد و نیاز جامعه نیست. نویسندگانی که در این حوزه مشغول به کار هستند باید این را در نظر بگیرند که امروزه مردم بی‌حوصله شده‌اند. حتی قرآن هم می‌گوید وقتی مردم حوصله ندارند کوتاه بیا. پس کتاب‌ها باید مختصر شود. مثلاً اگر قرار است برای فلسفه حجاب کتابی چاپ شود، به جای آن بروشور، اما با تیراژ بالاتر منتشر شود.

او سپس به این‌که مخاطب نویسندگان نماز و مهدویت باید نسل نو باشند اشاره کرد و گفت: قرآن می‌گوید که نگاه نکن الگویی وجود داشته باشد و خودت الگو باش. چرا همیشه باید از سوی دیگران برای ما الگویی وجود داشته باشد هر چند که در کار خوب باید اقتدا کرد.

حجت‌الاسلام قرائتی با بیان این‌که نوشتن صرفاً یک مقاله در حوزه نماز کافی نیست، به ضرورت تشویق همکاران به این کار نیز اشاره و بیان کرد: اگر ممکن است از روی کتابی که ما درباره نماز نوشته‌ایم کسی بدون این‌که سوء استفاده کند، خودش سودی نبرد و به ما هم سودی نرساند، چیزی منتشر کند، این کار باید انجام شود. من خیلی از این خیر دیده‌ام.

او همچنین به استفاده از داستان در کتاب‌های حوزه نماز اشاره کرد و قصه‌های قرآن را پر از لطیفه دانست.

مسئول ستاد اقامه نماز سپس ضمن بررسی ضرورت توجه نویسندگان به نماز بیان کرد: در قرآن چهار تا فحش وجود دارد که در آن‌ها کلمات خر، گاو، سنگ و … وجود دارد، چون این‌ها بی‌خاصیت نیستند، پس قابل تحمل است و فقط یک حرف است که قابل تحمل نیست و آن هم آن‌جا که می‌گوید «ای اهل کتاب شما پوک هستید» و این یعنی‌ای اهل کتاب اگر برای نماز با قلم‌تان کاری نکردید و چیزی ننوشتید مفید نیستید و پوک هستید.

او سپس به اهمیت استفاده از مثل‌ها در کتاب‌های حوزه نماز اشاره کرد و گفت: خیلی از کتاب‌هایی که نوشته شده‌اند اگر نبودند هم فرقی نداشت؛ در حالی که هر کلمه‌ای که نوشته می‌شود باید مفید باشد، چون شما ضامن وقت مردم و وقت خودتان هستید.

همچنین در این برنامه محمود مظفر، قائم‌مقام ستاد اقامه نماز به ملاقات صبح امروز خود به همراه حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: در این دیدار قول‌ها و مساعدت‌های خوبی برای نویسندگان و ناشران حوزه قرآن مطرح شد. یکی از بحث‌هایی که با وزارت ارشاد و کتابخانه‌های عمومی مطرح کردیم این است که هر سال یک کتاب سال نماز داشته باشیم.

او در ادامه به ضرورت توجه نویسندگان و ناشران به تولید کتاب در موضوعات متفاوت و تازه نسبت به آن‌چه پیش از این تولید شده‌اند، نیز اشاره کرد.

همچنین در این مراسم برخی از ناشران و نویسندگان دغدغه‌های و خواسته‌های خودشان را مطرح کردند و نادر قدیانی، ناشر کتاب کودک و نوجوان بیان کرد: کتاب‌های حوزه نماز اگر پژوهشی بر آن‌ها انجام شود و به دست اهالی نشر سپرده شوند، می‌توانند تأثیرگذار باشند.